På sightseeing med "tante Ju"


 

 

Foto scannet fra billetten

 

                 

 

Fredag den 23. juli 2004 rejste Thorbjørn og undertegnede en tur til hovedstaden for at flyve en tur med Ju-52 D-AQUI , ja det hedder den faktisk ikke men det står med meget store bogstaver på siden af den, i virkeligheden hedder den D-CDLH.

Den ukorrekte registrering er flyets historiske betegnelse fra 1936 da det var ny.

 

Afgang fra Borris kl. 05.30 og opsamling af Thorbjørn kl. 06.00 i Tistrup og så ellers af sted efter Kastrup lufthavn. Vi var nu fremme i særdeles god tid selv om der var stop for kaffe og rundstykker i Nyborg, så der blev tid til en rundtur hele vejen omkring lufthavnen med et lille stop for enden af bane i brug.

 

Indtjek ved skranke 110 kl. 11.00 derefter security tjek og så til gate A2 hvor Lufthansa var vært ved et "lille" traktement ( her kunne Lindegård måske lære lidt om hvordan man lokker kunder til ). Traktementet bestod af champagne, sandwich, små kager og frugtstykker ganske lækkert.

 

Efter endt bespisning kørte en bus os til det det hele egentlig drejede sig om, nemlig at komme ud og flyve en tur.

Først var der mulighed for fotografering af flyet, men i forvisning om at det kunne man også efter landingen gik vi straks ombord for at få et godt sæde og det blev de to forreste. Da alle var ombord var det tid for div. instruktioner fra besætningen og derefter opstart, midterste motor startes sidst.

 

Efter en ganske kort taxi tur blev der givet power for take-off og efter at være kommet i luften gik vi i et drej så vi gik direkte ind over lufthavnen og derfra via Langelinie og til Helsingør og drejede retur lige nord for Kronborg. Hjemturen var i store træk i samme spor så de i den anden side kunne se ind over byen.

 

Alt i alt en rigtig flot og spændende tur og, kunne vi se, også en oplevelse for alle andre i lufthavnen. Det er nok ikke mange fly der har så stor en opmærksomhed i lufthavnen. Der var masser af køretøjer af alle mulige slags der lige kom forbi og lige havde tid til at tage et billede eller to. Efter forevigelse af flyet udefra kørte en tålmodig buschauffør os tilbage til terminalen.

 

Til sidst var der bare hjemturen som lige gik en tur forbi pladsen i Avedøre og Roskilde.

 

En tak til Lufthansa for en rigtig god tur og super service.

 

Herunder en række billeder fra en rigtig god dag.

 

 

Poul-Jørgen